Verslagenarchief

Alle verslagen

Agenda

  • Er staat niets op de kalender.
Bekijk de hele agenda

Recente reacties

Er zijn geen reacties.

Verslagen » WSS D2 – Hoogkerk D2

Hoogkerk D2 – Wss D2.

Op zaterdag 3 december stond de uitwedstrijd tegen Hoogkerk op het programma.  Een wedstrijd die zou bepalen of wij bovenin mee bleven doen of voorlopig zouden afhaken. Hoogkerk had op dat moment 0 punten uit 2 wedstrijden. Wij hadden er 4 uit 2 wedstrijden. Nu hoor ik u denken: ‘Dan moet dat kunnen’. Ik moet hier wel bij vertellen dat zij nipt van de beide koplopers hebben verloren. En de koplopers steken er qua doelsaldo ver boven uit. We waren dus gewaarschuwd. Nadat onze aanvoerster Marloes de scheidsrechter een hand had gegeven begon de wedstrijd. De eerste aanval van hun kant leverde een klein kansje op. Niets om direct ongerust over te worden, maar het was een waarschuwing. Nadat wij de bal hadden onderschept konden wij beginnen aan onze eerste aanval. Dit zou meteen een hele lange worden. We gingen vanuit 4-0 spelen. Na een goed kaats kregen we een mooie doorloopbal uit de ruimte. Maar ja, zoals zo vaak bij Wss gaan die ballen er niet in. Omdat de bal er niet in ging konden we bal zelf weer vangen en opnieuw gaan bouwen aan een aanval. Dit leverde een schot van afstand op. Deze werd door hun onderschept. Omdat wij direct het spelen lastig maakten, konden we allemaal op de ballijn gaan verdedigen. Hierdoor pakten we de bal terug. Dit ging een aantal keren achter elkaar door. Helaas, zonder succes op het scorebord. We waren op dit moment de betere ploeg wat het spel betreft. Het was alleen Hoogkerk die de openingsscore maakte. In één van hun spaarzame aanvallen wisten zij te scoren uit een doorloopbal. Dit was in de 10de minuut. In de tegenaanval, na baluitname, wisten wij gelijk iets terug te doen. Het was José die uit een doorloopbal wist te scoren. De stand was nu 1-1. Na de wissel van vak en taak lieten we echt zien dat wij op dat moment beter waren. Ook in de score kwam dit tot uitdrukking. Was het in 15de minuut Sam die stand op 1-2 zette d.m.v. een doorloopbal. Niet veel later (18de en  19de minuut) was het Thijs die met een doorloopbal en een afstandsschot de stand op 1-4 zette. ‘Niets aan de hand’ zou je zeggen. Een voorsprong en het betere van het spel. Dit was jammer genoeg niet het geval.  We werden een beetje slordig en gemakzuchtig. Te ver bij de tegenstander vandaan lopen en niet gretig genoeg om ballen te willen pakken leverde twee tegendoelpunten op. Stand 3-4. Gelukkig was het rust. Na de rust gingen we weer voortvarend van start. Al in de 2de minuut maakte José de 3-5. De marge was weer 2 punten. Alleen het spel veranderde. Waren wij inde eerste helft de betere ploeg, nu waren zij dat. De wissels die zij hadden gebracht ontregelden ons spel. Zij werden feller en deden dingen die wij nog niet eerder tegenkwamen. Dat, in combinatie met iets te ver van je tegenstander lopen, leverde gevaarlijke situaties op. Wat deden zij nu? Ze gingen lange ballen spelen. Doordat wij iets te ver van onze tegenstander stonden in de voorverdediging. Zo waren wij dus kwetsbaar. Zij maakten hier ook handig gebruik van. Het leverde een aantal gevaarlijke situaties op wat indirect resulteerde in 3 tegendoelpunten. Dit bracht de stand op 6-5. Dit, met nog maar een paar minuten te spelen, maakte ons nerveus. Elke bal moest worden geschoten. Begrijpelijk op die leeftijd. Gelukkig gooide Sam een (verdedigd) afstand schot erin. Dat bracht de stand op 6-6. Gezien de eerste helft hebben we misschien iets te weinig  gekregen, maar overall kan ik er wel mee leven. Zeker als je vlak voor tijd nog achter staat. Ik wil de spelers ook weer een compliment maken voor hun inzet en het uitvoeren van de opdrachten. Ik vond dit een goede wedstrijd met veel leermomenten.

Groetjes van de Korfbalpiet (Marijn Pijper).

Geef een reactie

© Korfbalvereniging WSS, Oude Pekela  |  contactgegevens  |  info@kvwss.nl  |  log in