Verslagenarchief

Alle verslagen

Agenda

  • Er staat niets op de kalender.
Bekijk de hele agenda

Recente reacties

Er zijn geen reacties.

Verslagen » WSS D2 – Stadskanaal D1

Stadskanaal D1 – WSS D2.

Vandaag stond de wedstrijd tegen Stadskanaal op het programma. Dit was de wedstrijd tegen de koploper. Stadskanaal had namelijk alles nog gewonnen en hoe! Ze hadden alle wedstrijden vrij makkelijk (wat uitslag betreft) gewonnen. Hopelijk konden wij daar vandaag verandering in brengen. We begonnen dan ook met veel zelfvertrouwen, want ook wij waren namelijk nog ongeslagen. Dit was dus een mooi plaatje. Stadskanaal nam de bal uit, nadat de scheidsrechter had gefloten. Vanaf het eerste moment waren zij zeer doelgericht. Niks 4-0 of iets dergelijks. Nee, zo snel mogelijk naar de korf, en dan schieten. Gelukkig kwam het daar nog niet van in de eerste aanval. Iets wat ook duidelijk werd, was dat wij niet makkelijk ballen zouden onderscheppen. Ze speelde heel verzorgd en gooiden geen ballen die niet konden. Uiteindelijk hadden we dan de bal en konden wij gaan bouwen aan een aanval. Deze aanval kwam niet echt van de grond. Dit kwam mede omdat zij veel druk gaven op onze ballijnen, maar vooral omdat wij iets te traag speelden. We wachtten te lang om een bal te gooien. Hierdoor werden de lijnen dicht gelopen en ging de bal alleen maar heen en weer. Op deze manier konden we niet spelen wat we graag wilden. Dit leidde dan ook tot balverlies. De aanval die daar op volgde van hun was dan ook raak. Het was 1-0 door een afstandsschot. 1x schieten en direct scoren. Gelukkig kon José dat ook. Na een aanval zoals we dat graag spelen scoorde José uit een doorloopbal. Vanaf deze fase ging het op en neer. Het verschil was dat zij doelgericht waren en wij het spel via de combinaties zochten. Een ander verschil was dat zij de kansen wel afmaakten en wij niet. Doordat wij verzuimden te scoren en zij niet liep de stand dan ook op naar 4-1. Gaf ik net aan dat zij 1x geschoten hadden, 1 doelpunt. Nu hadden ze 5x geschoten en 4 doelpunten. En wij? Wij hadden ongeveer 8x geschoten en 1 doelpunt. Gelukkig maakte José de stand iets dragelijker. Zij scoorde namelijk haar 2de  doelpunt van de wedstrijd. De stand was nu 4-2. Dit was van korte duur. Stadskanaal scoorde namelijk direct uit de uitname. Dat lag ook een beetje in de lijn van het spel. Stadskanaal werd namelijk iets feller. En wij wilden te snel. We voelden dat we ook kansen hadden om te scoren. Alleen, omdat we te graag wilden, werden we slordig. Lange ballen gooien, die onderschept werden. Gelukkig kwamen sommige lange ballen ook wel aan. Zo scoorde Anouk namelijk de 5-3. Dit was ook de ruststand. De tweede helft kenden wij een ongelukkige fase. We werkten heel hard, maar te gehaast. Dit resulteerde in foute passes en stapfoutjes. En wat al duidelijk was; elk foutje werd afgestraft. Tussenstand 9-3. Oei, dat hadden we nog niet eerder mee gemaakt. We werden hierdoor ook wat onzeker. We durfden niet meer te doen wat we anders wel deden. Namelijk druk geven, overal op het veld. We lieten Stadskanaal korfballen. José, die met haar 3de doelpunt van de wedstrijd liet zien dat wij wel konden korfballen, tekende de 9-4 aan. Zij scoorden nog 2x uit 2 schoten. Alles wat zij deden dat lukte. En bij ons? Wij lieten op laatst toch nog zien dat wij konden korfballen. Thijs scoorde 2x uit 2 doorloopballen uit de ruimte. Dit bracht de einduitslag op 11-6. Wat het spel betreft iets geflatteerd. Zij waren iets beter en hebben dan ook verdiend gewonnen. Als ik nu terug kijk op de wedstrijd kom ik tot de volgende conclusie: We hebben een lesje in effectiviteit gehad (14x schieten en 11x scoren). Verder moeten we rustig blijven spelen, ook als we achter staan. En als laatste moeten we ons eigen spel blijven spelen. De spelers hebben gevochten als leeuwen. Alleen dit keer zonder resultaat. Jammer, zo vlak voor de vakantie. We gaan nu eerst even uitrusten en dan zien we in het nieuwe jaar wel weer. Ik wens jullie allemaal fijne dagen en alvast een voorspoedig uiteinde.

Groetjes Marijn Pijper.

Geef een reactie

© Korfbalvereniging WSS, Oude Pekela  |  contactgegevens  |  info@kvwss.nl  |  log in