Verslagenarchief

Alle verslagen

Agenda

  • Er staat niets op de kalender.
Bekijk de hele agenda

Recente reacties

Er zijn geen reacties.

Verslagen » WSS D2 tegen VDW/OLS D3

Hallo, beste volgers van WSS d2. Allereerst wil ik jullie allemaal het allerbeste voor 2012 toewensen. Laat het een gezond, sportief en succesvol jaar worden. Op deze eerste zaterdag in het nieuwe jaar, stond er een uitwedstrijd gepland. De tegenstander van vandaag was de d3 van VDW-OLS. VDW-OLS d3 stond voor deze wedstrijd op de 2de plaats met 8 punten uit 6 wedstrijden. Wij stonden op de 3de plaats met 5 punten uit 4 wedstrijden. Met een goed resultaat zouden we vandaag de aansluiting kunnen vinden voor de 2de plaats en tevens een tikje uitdelen voor de returnwedstrijd van volgende week. Met dit gegeven in ons achterhoofd gingen we van start. VDW-OLS nam de bal uit na het fluitsignaal van de scheidsrechter. De eerste aanval van hun was een verzorgde aanval. De bal werd rustig en verzorgd rond gespeeld. Hoe wij het ook probeerden, we kwamen niet in de positie om de bal te kunnen onderscheppen op een ballijn. En dit is normaal gesproken één van onze sterke punten. Na ongeveer een aanval van 45 seconden konden wij de bal na een schot van hun onderscheppen. Nu konden wij ook beginnen aan onze eerste aanval van het jaar 2012.  Jammer genoeg konden we onze eerste aanval niet meteen verzilveren. We hadden wel de kans om de score te openen. Uit een goed uitgespeelde aanval misten we een vrije doorloopbal. Dit zou meteen afgestraft worden. Uit een doorloopbal werd de 1-0 op het scorebord gezet. In de fase die zou volgen ging het gelijk op wat spel betreft. Misschien een heel licht voordeel voor ons. Alleen de bal wilde er niet in. Dat kwam nog eens naar voren in een gemiste strafworp. Deze strafworp werd verdiend door Hugo, die door zijn tegenstander foutief werd afgestopt bij een doorloopbal. Niet lang daarna wist José wel de korf te vinden. Zij zette ons op gelijke hoogte. De stand was nu 1-1. 8 minuten later wist VDW opnieuw te scoren uit een doorloopbal. Hierdoor werd het 2-1. Kort hierop kreeg Sam een strafworp mee. Ook deze mocht er niet in. Dit was ook het moment waarop wij slordig werden door te snel te willen spelen. Ons lichte overwicht raakten we nu kwijt door slordig spel. Veel foute passes en niet gretig genoeg zijn bij het vangen. Dit had tot resultaat dat wij veel en onnodig balverlies leden. Gelukkig was het bijna rust en konden we orde op zaken stellen. Dat gebeurde dan ook na rust. Al in de 2de minuut na rust bracht Hugo ons, met een doorloopbal, op gelijke hoogte. De stand was nu 2-2. Bij beide ploegen overheerste nu de verdediging. De aanvallen konden niet echt een duidelijke vuist maken. Wij konden de angel bij hen eruit halen door goed voor te verdedigen. Iets wat ze nog niet zo vaak hadden getraind. Ik moet ze hiervoor wel een groot compliment geven. Dat goede verdedigen werd dan ook beloond met een goede aanval. Het was José die met haar tweede doelpunt ons op een voorsprong bracht. Persoonlijk dacht ik dat dit de winnende zou zijn. Waarom? Zoals aangeven: wij hadden het gevaar van hun gestopt door het voorverdedigen, en van afstand hadden zij nog geen korf geraakt. Jammer genoeg werd mijn gedachte niet waar gemaakt. Na, eerlijk is eerlijk, een mooie wegtrekbal vanuit de aangeef, werd de 3-3 gescoord. Het eerste schot van hun dat de korf raakte, was ook meteen raak. De rest van de wedstrijd ging gelijk op en veranderde de score niet meer. Al met al kun je zeggen dat wij gezien de kansen misschien ietsjes meer hadden verdiend, maar met het gelijke spel kan ik ook wel leven. Op een paar schoonheidsfoutjes na,  was dit misschien wel één van de beste wedstrijden die ik van d2 heb gezien. Ik heb 2 ploegen gezien die aan elkaar gewaagd waren. Dit is een leuk gegeven voor de return die volgende week om 9:00 uur in sportcentrum Atlantis plaats gaat vinden.

Dat is iets waar ik zeer naar uitkijk. Iets waar ik misschien nog wel meer naar uitkijk is mijn moeder te zien korfballen op het recreantentoernooi. Bijna elke week (wanneer hij niet geblesseerd is?! Zou hij misschien een oude man worden?) moet ik naar dat gepruts van mijn vader kijken. Dus geloof mij, ik ben heel benieuwd of ik de beweeglijkheid van mijn moeder heb. Ik laat het jullie de volgende keer weten.

Tot ziens                                                                                                                                                                   
 de mascotte van D2 (Marijn Pijper).

Geef een reactie

© Korfbalvereniging WSS, Oude Pekela  |  contactgegevens  |  info@kvwss.nl  |  log in