Verslagen » WSS 3 wint na een spannend duel van KIOS 3

Afgelopen zondag stond voor WSS 3 de thuiswedstrijd op het programma tegen KIOS 3. Na de verloren wedstrijd tegen Lintjo, was het voor WSS duidelijk. Winst tegen KIOS was het enige wat telde deze middag.

Om 13:30 floot de scheidsrechter in en begon de wedstrijd. In begin golfde het spel op en neer en beide teams waren aan elkaar gewaagd. Toch was het WSS, die de meeste kansen creëerden. Ondanks dat bleven de ploegen dicht bij elkaar en werd er weinig gescoord. Wel was het WSS die op voorsprong bleef. Uiteindelijk ontstond er kleine voorsprong voor WSS bij het ingaan van de rust. In de rust werd duidelijk dat we de tweede helft gelijk scherp moesten beginnen en de voorsprong moesten uitbreiden. Het was duidelijk dat we vandaag de twee punten in Pekela moesten houden.

Na de rust werd er gelijk aan WSS zijde gescoord. Daarna was het toch KIOS die scoorde en het heft in handen nam. Bij WSS werd het aanvallend wat minder en rommeliger. Er werd aanvallend minder kansen gecreëerd dan in de eerste helft. Toch stond het verdedigend als een huis. Op een gegeven moment begon WSS de korf weer te vinden. Maar ook KIOS bleef mee scoren. Het verschil ging van twee doelpunten, na één doelpunt en toen weer twee in het voordeel van WSS. Een paar minuten voor het einde, wist WSS het verschil op drie te brengen. KIOS bracht het verschil weer terug tot twee. WSS maakte het laatste doelpunt van de wedstrijd. Met een stand van 16-13 floot de scheidsrechter af.

Terugkijkend op deze wedstrijd, heeft WSS een redelijke eerste helft gespeeld. De tweede helft was iets onnauwkeuriger, maar gaf ook weer perspectief. WSS liet de tweede helft zien dat ze zich wisten te herpakken na een mindere fase en de voorsprong niet weggaven. Nu wacht ons nog één wedstrijd voor de kerstvakantie. Aanstaande zondag neemt WSS het op tegen Ritola 4 in Zuidlaren.

Geef een reactie

© Korfbalvereniging WSS, Oude Pekela  |  contactgegevens  |  info@kvwss.nl  |  log in