Verslagen » WSS 3 verslaat DIO 2

Vandaag stond de thuiswedstrijd op het programma tegen DIO 2. Na uit te hadden verloren met maar een paar doelpunten verschil, bood dit perspectief voor deze wedstrijd. In de voorbespreking was iedereen het met elkaar eens. We willen winnen vandaag, maar daar moet hard voor gewerkt worden. DIO is een zeer sterke ploeg en die geven de punten niet zomaar cadeau.

Bij de start van de wedstrijd was het DIO dat goed begon. Ze maakten het eerste doelpunt en kwamen op voorsprong. WSS deinsde niet terug en bleef opzoek naar de gelijkmaker. De aanhouder won en na een paar aanvallen maakte WSS gelijk. Toch kwam DIO in de volgende aanval weer op voorsprong. Het was WSS die gelijk wat terug deed en op gelijke hoogte kwam. Daarna werd het aan beide kanten minder en was het niveau niet goed genoeg. Toch bleven beide ploegen gelijk aan elkaar en werd de rust ingegaan met een 4-5 voorsprong voor DIO. In de rust werd alles weer even scherp gezet. Aanvallend moest het wat beter en verdedigend moesten we zo doorgaan als in de eerste helft.

Bij het ingaan van de tweede helft was het WSS die de gelijkmaker tekende. Daarna ging de opmars van WSS door, waar het bij DIO zoekende was. Het werd 6-5 en even later 7-5 voor WSS. Maar WSS kon de voorsprong niet vasthouden. Dit doordat DIO goed verdedigde en aanvallend weer hun draai begon te vinden. Zo maakten ze twee doelpunten achter elkaar en hierdoor werd de stand weer gelijk. Na de gelijkmaker, was het WSS die weer op voorsprong kwam en het verschil weer op twee bracht. Toch bleef DIO erin geloven en maakte gauw de aansluitingstreffer. Het was echter WSS die het verschil kort voor tijd op twee bracht en hiermee de wedstrijd op slot gooide. Met een stand van 10-8 floot de scheidsrechter af. De neutrale toeschouwer heeft een iets matige eerste helft gezien, maar een spannende tweede helft, die beide kanten op kon gaan.

Terugkijkend op deze wedstrijd kunnen we tevreden zijn over onze vechtlust in de tweede helft. Ondanks dat we een mindere eerste helft hadden gespeeld, lieten we de tweede helft zien dat wij de punten in Pekela wilden houden. Volgende week wacht ons de uitwedstrijd in Zuidwolde, tegen ZKC ’19 4

Geef een reactie

© Korfbalvereniging WSS, Oude Pekela  |  contactgegevens  |  info@kvwss.nl  |  log in