Nieuws » Traditiegetrouw; “Pronkjewail toernooi” bij Korfbalvereniging WSS.

Traditiegetrouw; “Pronkjewail toernooi” bij Korfbalvereniging WSS.

Ook dit jaar organiseert korfbalvereniging WSS het “Pronkjewail toernooi” weer. Dit jaar vind dit weekend vol met korfbal alweer voor de 37e keer plaats en wel op zaterdag 4 en zondag 5 november! In de loop der jaren is het format gewijzigd. Deels omdat er in de regio steeds minder tegenstanders beschikbaar zijn en deels omdat het beter past bij deze tijd.

Vorig jaar zijn we al bij de jeugd begonnen met iets anders, namelijk een clinic verzorgd door mensen van buiten de vereniging met een jarenlange ervaring in de korfbalwereld. Dit jaar hebben we het voor elkaar gekregen om een echte korfballegende naar Pekela  te halen:
LEON SIMONS!!

Dit is met medewerking van verschillende Pekelder ondernemers gelukt! Hiervoor zijn we ze zeer erkentelijk.

Leon Simons is een oud-international/coach, en op dit moment projectleider Schoolkorfbal bij de Nederlandse korfbalbond. Hij gaat aan alle jeugdteams van korfbalvereniging WSS een clinic geven, om 10:00 uur beginnen we met WSS F1, E1, D1 & C1 en om 11:15 uur is het de beurt aan WSS B1 en jonge senioren(worden hiervoor uitgenodigd). Alle jeugdtrainers worden ook verwacht tijdens deze clinic om ondersteuning te bieden aan Leon. Na afloop van deze clinic zal er voor de jeugdleden een leuke traktatie klaar staan.

Om 12.45 uur zullen de allerjongste korfballertjes (kangoeroes) van WSS aan de beurt zijn om lekker los te gaan in de sporthal. Ze gaan leuke korfbalspelletjes doen. Vriendjes/vriendinnetjes zijn natuurlijk ook van harte welkom om deel te nemen! Dit zal tot ongeveer 13:30 uur gaan duren.

Normaal gesproken spelen WSS 3,4 & 5 hun wedstrijden op zondag, maar op het Pronkjewail toernooi spelen ze traditiegetrouw op de zaterdagmiddag/avond. Om 15:30 uur zal WSS 3 aantreden tegen Hoogkerk 4. Hierna zullen WSS 4 & 5 hun wedstrijden gaan spelen, we zijn op dit moment nog druk bezig om voor hun tegenstanders te vinden.

Op de zondag staat het Pronkjewail toernooi in het teken van onze selectie, zij spelen nu al een aantal jaren een driekamp. En ook dit jaar is het gelukt om een goed en dagvullend programma te krijgen. De selectie van Thriantha uit Hoogeveen en de selectie van Vitesse uit Beilen komen dit jaar deelnemen aan het Pronkjewail toernooi. De eerste wedstrijd zal om 10:00 uur beginnen en de laatste wedstrijd zal rond 16:30 uur afgelopen zijn.

Al met al staat ons dus weer een fantastisch korfbalweekend te wachten! We rekenen op jullie aanwezigheid en verwachten daarom naast sportiviteit ook veel gezelligheid tijdens deze 37e editie van het Pronkjewail toernooi.

“De toernooicommissie”.

*wijzigingen in het programma voorbehouden, deze zullen op tijd gemeld worden via de website, Facebook en via de trainers.

Geef een reactie

© Korfbalvereniging WSS, Oude Pekela  |  contactgegevens  |  info@kvwss.nl  |  log in