Nieuws » Koningsdag 2018 groot succes!

Gezelligheid troef op Koningsdag bij KV WSS.
Het is al jaren een goed gewoonte dat men op Koningsdag bij de Pekelder Korfbalvereniging WSS-activiteiten organiseert voor alle inwoners van hun mooie gemeente.
De commissie Koningsspelen, die binnen de vereniging actief is, had dit jaar voor het eerst een nieuw concept bedacht. Men vond het nodig om weer variatie aan te brengen.
De dag werd begonnen met Coursing. In samenwerking met de Pekelder Windhondenrenclub PWRC konden de bezoekers genieten van de vaardigheden van de aanwezige honden.
Begin van de middag was het de beurt aan de jongere jeugd om een leuk aantal spelen te doen. Al deze spelen hadden betrekking op het boerenleven. Ruim 60 kinderen waren aanwezig en hebben een leuke middag mogen beleven. Elke deelnemer kreeg na afloop een hele mooie oorkonde, die door burgemeester J. Kuin en Marjolein Rave van de organisatie was ondertekend.
Even na vijven gingen de oudere jeugd en senioren van start. De commissie had ook voor hen spelen bedacht die aan het boerenleven doen denken. Om maar enkele voorbeelden te schetsen: Hooivork werpen, Boerenkar trekken en Eerappel schaiten.

Het geheel werd weer op een zeer deskundige wijze aan elkaar gesproken door de heer Henri Wierth.  Hij is al jaren vaste speaker bij WSS op Koningsdag.
Tot slot had de commissie 2 Pekelder bands, The Hard Labour en The Night Cruisers, uitgenodigd om te zorgen voor een muzikaal eindslot. Hierin zijn ze zondermeer geslaagd. Tijdens hun optredens was er ieder keer sprake van een bomvolle kantine.

Evenals vorige jaren werd er een verloting gehouden voor een goed doel. Dit jaar het KWF.
Binnen WSS is een groep gevormd die gaat meedoen voor de SamenLoop voor Hoop in de gemeente Oldambt op 2 en 3 juni as. Het is een 24 uurs wandelevenement met de bedoeling zoveel mogelijk euro ’s bijeen te brengen. Acties houden is dus “gewenst”. Deze groep had een zeer leuke stand ingericht waar men mee kon doen aan een verloting en er waren “kniepertjes” te koop.
Al met al een zeer gevarieerd aanbod van activiteiten en het was volgens voorzitter Peter Wageman van de Pekelder verenging een zeer geslaagde dag.

Foto’s van deze dag vind je hier.

Geef een reactie

© Korfbalvereniging WSS, Oude Pekela  |  contactgegevens  |  info@kvwss.nl  |  log in