Verslagenarchief

Alle verslagen

Agenda

  • Er staat niets op de kalender.
Bekijk de hele agenda

Recente reacties

Er zijn geen reacties.

Verslagen » Het verhaal van…… Pinksterkamp 2018!

Vrijdag 18 mei was het weer zo ver het jaarlijkse Pinksterkamp. Om 8:30 uur stonden Yvonne en Marjolein voor de deur van de Aldi om de boodschappen voor dit jaar te doen en met 2 volle karren boodschappen kwamen zij weer naar buiten toen nog even langs de bakker voor brood en alle boodschappen voor het weekend waren binnen.

Om 18:00 uur werd er verzameld bij de kantine en de tassen en korven werden op de kar gelegd en daarna werd de auto indeling door Kim bekend gemaakt en in een stoet van 12 auto gingen we richting de Warme bossen te Schoonloo.  Aangekomen bij de Warme bossen werden de kamers verdeeld en de bedden opgemaakt. Na verkenning van het terrein stonden de eersten al snel op het springkussen en de pooltafel en pingpong tafel werden in gebruik genomen.  Tegen de tijd dat het donker begon te worden gingen de eerste naar hun bed toe terwijl anderen zich klaar maakten voor de nachtwandeling onder leiding van Andry.

foto van Korfbalvereniging WSS.

Zaterdag ochtend om 7:30 uur was de tafel gedekt door de eerste corvee ploeg en om 8:00 uur zat iedereen aan tafel voor het ontbijt.  Na het ontbijt was de afwasploeg aan de beurt en had de rest tot 10:00 uur tijd voor zichzelf. Om 10:00 uur stond iedereen op het gras veld klaar voor een training gemaakt door Miranda, Marc, Sebas en Mirjan. Aan de hand van opdrachten moesten ze een code kraken. Nadat iedereen zijn eigen code had geraden was er even drinkpauze en daarna werd er afsloten met diverse wedstrijdjes. De winnaar van elke wedstrijd mocht een opdracht verzinnen voor de verliezende partij en daar kwamen leuk en bijzonder opdrachten na voren.  Rond de klok van 12:30 uur was het tijd om een broodje te eten en was daarbij voor iedereen een broodje knakworst.  Vanaf 13:30 uur kwamen de eerste ouders op bezoek om een kijkje te nemen en deel te nemen aan de speurtocht die uitgezet was door Pascal, Marco en Andry.  Om 14:00 uur ging de eerst groep van start via een speciale groepsapp had ieder team de route gekregen aan de hand van foto’s en filmpjes moest de route gewandeld worden. Van de 9 groepen wist 1 groep de route niet helemaal te vinden en zijn helemaal verkeerd gelopen, alle andere groepen hebben een mooie route gelopen langs een bijzondere camping met zingende gasten en leuke opdrachten zoals het maken van een selfie van klein naar groot, op je handen staan, liedje met dansje maken en een introductie filmpje voor de speurtocht. Nadat iedereen de weg terug had gevonden naar de kampeerboerderij en de ouders, broertjes en zusjes waren uitgezwaaid  was het tijd voor de warme maaltijd.  Na lekkere maaltijd macaroni en yoghurt en vanille vla na mocht de oudste jeugd de afwas doen terwijl de jongste jeugd gedoucht werd. Rond een uur of 8 werd op het grasveld onder leiding van Cas en José het tikspel de Chinese muur gespeeld. Omdat de speurtocht toch iets langer had geduurd dan gepland gingen de avondwandeling en nachtwandeling niet door maar werd nog wel  even de vuurkorf aangedaan.

Zondagochtend zat iedereen om 8:00 uur weer aan het ontbijt en om 9:15 uur stond iedereen klaar om richting Drouwenerzand te gaan.  Om 9:30 uur stonden we voor de nog dichte deur maar om 10:00 uur waren we als een van de eersten in het park. Nadat er een centrale plek was gekozen kon iedereen zijn gang gaan en ging Heleen bijvoorbeeld als eerste in de nieuwste attractie. Binnen een half uur zagen we de eersten al met een softijsje voor bij komen. Rond half 5 werd er weer verzameld om terug te gaan naar de Warme bossen,iedereen had zijn spullen weer bij zich behalve Gea die haar spijkerjasje vergeten is in Drouwenerzand. Terug moest er tocht met een beetje afgekoeld worden met eerst flesjes water en later met hele emmers en waterballonnen.  Nadat iedereen weer droog was werd het vuur in de 2 vuurkorven aangemaakt en konden er marshmallows geroosterd worden. Toen het donker was werd op het gras nog een douane spel gespeeld per leeftijdsgroep waarbij de zaklampen goed van pas kwamen. Na dit spel ging de jongste jeugd op bed en stond de verplichte nachtwandeling op het programma. De nachtwandeling werd een korte binnen een uur waren ze al weer terug.

Maandagochtend mocht er een uurtje langer geslapen worden en zo zaten we om 9:00 uur aan het ontbijt.  Na het ontbijt was het tijd om de tassen in te pakken en de slaapzaal schoon te maken. Nadat de tassen ingepakt en weer op de kar stonden mocht iedereen zich nog even uitleven op het speelterrein. Tegen 12:00 uur was het tijd voor een broodje hamburger en een bordje tomatensoep. Toen alles was opgeruimd en schoongemaakt zijn we nog naar het ieberenplas geweest daar wilden we nog blikspuit spelen maar daar was het helaas te druk voor. De jongst jeugd mocht tot de knieën in het water en de ouderen mochten zwemmen. Verstoppertje werd er gespeeld door degene die niet wilden zwemmen zo heeft iedereen zich tot een uur of 15:00 uur vermaakt. Er werd nog een mooie groepsfoto gemaakt en daarna gingen we richting Pekela.  Bij de kantine aangekomen werden we al opgewacht door enthousiaste ouders die blij waren dat wij er weer waren.

Wij hopen dat iedereen het leuk vond en volgend jaar weer mee gaan van 7 t/m 10 juni 2019.

Geef een reactie

© Korfbalvereniging WSS, Oude Pekela  |  contactgegevens  |  info@kvwss.nl  |  log in