Verslagen » WSS 2 verliest van TFS 2

Vandaag stond op het programma de thuiswedstrijd tegen TFS 2. Ondanks dat de maand oktober al begonnen is, scheen de zon volop. Er was veel publiek op deze wedstrijd afgekomen. Een overwinning is noodzakelijk om ervoor te zorgen niet onderin terecht te komen in de poule.

In het begin van de wedstrijd ging het spel de beide kanten op. Aanvallend werden er wel kansen gecreëerd door beide partijen, alleen de afronding liet nog te wensen over. Naar mate de wedstrijd vorderde liet TFS zien een geroutineerde ploeg te zijn. Zij hadden meer kansen nodig om tot een doelpunt te komen dan WSS. Toch stond WSS aanvallend sterk te rebounden waardoor er soms 5 tot 6 schoten konden komen uit één aanval. Bij een stand van 9-9 zochten beide teams de kleedkamer op.

Tijdens de rust werd alles weer op scherp gezet voor de tweede helft. De thee was op en toen alle 8 spelers weer op het veld stonden, floot de scheidsrechter in.

De tweede helft begon niet zoals WSS voor ogen had. TFS maakte direct uit hun eerste aanval een doelpunt en begonnen verdedigend scherp. Doordat WSS het gevoel even helemaal kwijt was, wist TFS direct uit te lopen na een voorsprong van 4 doelpunten. WSS wist zich te herpakken. Verdedigend stond het sterk en aanvallend werden weer de juiste kansen gecreëerd. Hierdoor wist WSS te scoren en zodoende bracht WSS de spanning weer volledig terug in de wedstrijd. Met nog ongeveer tien minuten te spelen wist WSS het verschil terug te brengen na 1.
Helaas viel in het aanvallende vak de bal niet door de korf. TFS verdedigde sterk en liet opnieuw zien hoe geroutineerd zij zijn en kunnen spelen. Hierdoor scoorden zij 3x op rij.
Dit was doorslaggevend voor de laatste paar minuten van de wedstrijd. WSS was niet meer bij machte om deze achterstand weg te werken. Bij een stand van 15-18 werd er afgefloten.

Na afloop was de teleurstelling groot. Wéér had er vandaag meer ingezeten dan dat WSS uiteindelijk heeft gekregen. Doordat in het begin van de tweede helft niet goed werd gestart is dat uiteindelijk funest geworden voor de wedstrijd.
Dinsdag wordt er niet getraind door de bekerwedstrijd van WSS 1 tegen Korwi 1.
Zondag gaat WSS weer vol goede moed richting Hengelo om het daar op te gaan nemen tegen HKC(He) 3.

Geef een reactie

© Korfbalvereniging WSS, Oude Pekela  |  contactgegevens  |  info@kvwss.nl  |  log in