Verslagenarchief

Alle verslagen

Agenda

  • Er staat niets op de kalender.
Bekijk de hele agenda

Recente reacties

Er zijn geen reacties.

Verslagen » WSS 2 speelt gelijk tegen Juventa 2

Vandaag stond de thuiswedstrijd op het programma tegen Juventa 2. Op voorhand een lastige opgave voor WSS. De Hardenbergse vereniging staat 1e in de competitie en WSS zesde. WSS 4 speelde voorafgaand deze wedstrijd en zij zorgen dat de spinnenwebben uit de korven waren verdwenen. Het vierde won met 28-12. Dit beloofde veel goeds voor de wedstrijd van WSS 2. De temperatuur was aangenaam en de spelers hadden er zin in.

In het begin van de wedstrijd was het Juventa die de leiding nam. Aanvallend werd er te weinig gecreëerd en verdedigend begon WSS niet scherp genoeg. Ook Juventa was niet scherp aanvallend waardoor zij hun voorsprong niet konden vergrootten. WSS kreeg steeds meer vat op de wedstrijd en wist hierdoor ook de bal door de korf heen te krijgen. Echter bleek dat de doelpunten duur waren vandaag. Aanvallend werden wel de kansen gecreëerd, maar niet optimaal benut. Verdedigend stond het iets sterker en had WSS vaker de afvallende bal na een schot van Juventa. Door het goed uitverdedigen van Juventa kreeg WSS de bal heel moeilijk bij het aanvallende vak waardoor de bal regelmatig werd onderschept. Hierdoor maakte WSS het zichzelf zeer lastig en hier wist Juventa optimaal van te profiteren. Met één doelpunt achter zochten beide ploegen de kleedkamer op.
Tijdens de rust werd duidelijk dat de passing veel nauwkeuriger moest en er nog meer tempo in de wedstrijd gelegd moest worden.

De thee was op, alle spelers waren weer present op het veld en de scheidsrechter floot weer in voor het begin van de tweede helft. Het was WSS die de eerste goal wist te maken, waardoor de stand weer gelijk was. Geen een van beide ploegen wist aanvallend het verschil te maken. Verdedigend stonden beide ploegen scherp, waardoor er weinig doelpunten vielen. De passing werd beter aan de kant van WSS en de bal werd sneller vanuit de verdediging naar het aanvallende vak gebracht. Omdat het spel op en neer golfde en er weinig verschil zat tussen beide teams, kwamen bij beide teams frisse spelers het veld in. Zowel de coach van Juventa als van WSS gingen voor tactische wissels om het verschil proberen te maken in de wedstrijd. Vlak voor tijd wist WSS alsnog de voorsprong te pakken in de wedstrijd. Juventa wilde niet met lege handen naar huis en middels een strafworp werd de stand alsnog gelijk. De scheidsrechter floot af bij een stand van 10-10.

Ondanks een matige pot met weinig doelpunten, zat er wel spanning in de wedstrijd. De toeschouwers hebben in twee helften, twee verschillende WSS’ers gezien. De eerste helft was ondermaats met veel plaats fouten en weinig tempo. In de tweede helft stond er een heel ander WSS te spelen. Er werd beter gespeeld, ballen kwamen beter aan en er zat meer tempo in de wedstrijd. WSS zou op voorhand getekend hebben voor een gelijkspel tegen de koploper Juventa. Achteraf baalden de spelers, omdat er misschien wel meer in had gezeten vandaag.
Door dit gelijkspel stijgt WSS weer een plek op de ranglijst en staat nu gedeeld 4e. Aanstaande zondag is de laatste veldwedstrijd voordat WSS de zaal in gaat. Zondag wordt er om 13:00 aangetreden tegen DOW/Wêz Handlich 4. Een bekende tegenstander, want WSS speelde een paar week geleden bij hen. Toen won DOW/Wêz Handlich en WSS is graag uit op revanche.

Geef een reactie

© Korfbalvereniging WSS, Oude Pekela  |  contactgegevens  |  info@kvwss.nl  |  log in