Verslagenarchief

Alle verslagen

Agenda

  • Er staat niets op de kalender.
Bekijk de hele agenda

Recente reacties

Er zijn geen reacties.

Verslagen » WSS 2 wint van DOW/Wêz Handlich 4

Vandaag stond de laatste veldwedstrijd op het programma tegen DOW/ Wêz Handlich 4. Uit had WSS verloren en daardoor waren zij uit op revanche. Ondanks de nachtvorst stond er een heerlijk zonnetje wat het iets aangenamer maakte om te spelen.
In de voorbespreking werd duidelijk. Dit was de laatste wedstrijd die op natuurgras gespeeld werd. Na de zaalcompetitie ligt er een kunstgrasveld waar alle wedstrijden op gespeeld gaan worden. Sinds het bestaan van de korfbalvereniging WSS heeft men altijd op natuurgras gespeeld. Wat zou mooier zijn om de laatste wedstrijd winnend af te sluiten. Ook wilde WSS zich graag revancheren na de nederlaag, eerder dit seizoen.

Het begin van de wedstrijd was slordig en zat weinig spektakel in. Beide partijen maakten veel plaats fouten en er werden weinig juiste kansen gecreëerd. Naar mate de wedstrijd vorderde kreeg WSS iets meer grip op de wedstrijd, waardoor zij een kleine voorsprong konden opbouwen. Echter bleef DOW/Wêz Handlich in het kielzog van WSS. Het rendement lag zeer laag en er werden niet de juiste schoten gelost. Er werd gerust bij een stand van 6-6. In de rust werd alles weer op scherp gezet en vol goede moed werd er begonnen aan de tweede helft.

Tijdens de tweede helft bleek dat er veel kansen gecreëerd werden, maar er veel te weinig door de korf heen gingen. Het spel golfde op en neer maar net zoals vorige week waren de doelpunten duur vandaag waardoor WSS niet kon uitlopen. Met nog een tien minuten te spelen wist WSS op voorsprong te komen. Toen kwam het aan op discipline in zowel de verdediging als het in het aanvallende vak. Verdedigend stond het sterk en werd er gevochten voor iedere bal. Ook aanvallend werd er pas geschoten wanneer onder de korf alles goed stond. Echter werden de kansen niet benut waardoor DOW/Wêz Handlich 4 regelmatig de bal naar het aanvallende vak kon brengen. WSS liet zien verdedigend de boel op orde te hebben en mede hierdoor viel de gelijkmaker uit. Bij een stand van 11-10 werd er afgefloten.

Ondanks een matige pot met weinig doelpunten, werden er toch twee belangrijke punten gepakt. WSS heeft zich gerevancheerd door te winnen en pakt uit de laatste 3 wedstrijden 5 punten.
Volgend jaar wanneer de veldcompetitie weer herstart wordt (op kunstgras), begint WSS op een gedeelde 4e plek met 8 punten. WSS 2 gaat de boeken in doordat zij de laatste thuiswedstrijd op natuurgras in de historie van WSS winnend hebben afgesloten. Met een lekker gevoel gaat WSS nu de zaal in.
Wij zien u graag weer terug in sporthal de Wenakker voor de thuiswedstrijden van WSS 2.

Geef een reactie

© Korfbalvereniging WSS, Oude Pekela  |  contactgegevens  |  info@kvwss.nl  |  log in