Verslagenarchief

Alle verslagen

Agenda

  • Er staat niets op de kalender.
Bekijk de hele agenda

Recente reacties

Er zijn geen reacties.

Verslagen » WSS 2 verliest van OKO/Bies 2

WSS heeft er lang op gewacht, maar vandaag was het dan eindelijk zover. De allereerste zaalwedstrijd van dit seizoen. Na een goede voorbereiding waarin vaak overtuigend met flitsend spel werd gewonnen, leek WSS klaar voor dit zaalseizoen. Vandaag namen zij het op tegen misschien wel een van de favorieten voor het kampioenschap, namelijk OKO/Bies 2. OKO/Bies is geen onbekende voor WSS. De laatste jaren hebben zij vaak samen in dezelfde competitie gezeten. Dit leverde vaak leuke en spannende wedstrijden op van een hoog niveau.

De wedstrijd begon en WSS liet zien zeer gebrand zijn om direct goed aan de wedstrijd te beginnen. Ondanks dat de doelpunten schaars waren, werd er voor iedere bal gevochten en werden er goede aanvallende kansen gecreëerd. Verdedigend en de rebound van WSS stond sterk. Door een goede rebound konden er meerdere kansen gecreëerd worden in één aanval. Doordat WSS hard werkte, lukte het OKO/Bies niet om haar eigen spel te spelen. De rust werd ingegaan met een voorsprong van vijf doelpunten voor WSS.
In de rust werd alles weer op scherp gezet en er moest weer gestart worden zoals wij in de eerste helft begonnen.

Echter bleek dat de tweede helft een heel andere helft zou worden dan de eerste helft.
Het was OKO/Bies dat begon te scoren en WSS kon de bal niet meer door de korf heen krijgen. Hierdoor had OKO/Bies binnen een minuut of tien de achterstand van vijf doelpunten goedgemaakt en kwamen zij op voorsprong. Daarna golfde het spel op en neer en aan beide kanten werden er meerde kansen gecreëerd. WSS wist nog wel op voorsprong te komen, maar kon deze voorsprong niet uitbouwen. Er werd tactisch gewisseld om alsnog de twee punten in Pekela te houden. Echter liet OKO/Bies haar kwaliteit zien en wist vlak voor tijd op twee verschil te komen. In de allerlaatste minuut was WSS nog dicht bij de gelijkmaker, maar de bal rolde weer uit de korf. Bij een stand van 15-16 floot de goed leidende arbiter af.

De teleurstelling was groot. Heel dicht was WSS bij de 1e overwinning in de eerste thuiswedstrijd van de zaalcompetitie. Ondanks de nederlaag geeft de eerste helft een hoop vertrouwen voor de rest van het seizoen. Volgende week zaterdag neemt WSS 2 het thuis op tegen de Parabool 5. De wedstrijd begint om 13:30.

Geef een reactie

© Korfbalvereniging WSS, Oude Pekela  |  contactgegevens  |  info@kvwss.nl  |  log in