Verslagen » WSS 1 – Olympia 1

Na 3 weken lang rust…naja 3 weken rust…
Na 3 weken lang eten, drinken, feesten, olliebollen eten, olliebollen bakken en ga zo maar door!
Was het eindelijk weer zover, er kon weer worden gekorfbald! De spelers hadden er zodoende ook gigantisch veel zin in. Waarom hadden ze er zin in? Omdat de eerste wedstrijd van 2019 niet zomaar een wedstrijdje was. Voor de eerste wedstrijd van 2019 mochten de strijders van WSS 1 namelijk aantreden tegen Olympia 1! WSS en Olympia hebben een rijk verleden samen en dat zou vanmiddag ook weer blijken.

De wedstrijd begon en het was direct duidelijk beide teams gingen vol voor de winst. 2 verschillende speelstijlen en er werden fysieke duels uitgevochten. Het tempo in de wedstrijd lag niet hoog en dit was duidelijk te zien in het scoreverloop. De teams liepen gelijk op en halverwege de eerste helft stond de score op 6-6. Aanvallend liep het moeizaam bij één vak in de formatie van WSS 1. Hier profiteerde Olympia maximaal van en boog de score om naar een 8-9 ruststand.

In de rust werd er gezegd dat er geduld getoond moest worden en dat de spelers geconcentreerd moesten blijven. De coaches hadden een tactische wissel bedacht en deze wissel zou het team meehelpen om aanvallend sterker te worden. Zodoende werd Harm-Jan overgezet naar het andere vak.

Binnen 2 minuten was de wissel uitgevoerd en kon WSS 1 zich klaar maken voor een harde tweede helft. De achterstand werd eerst recht gezet naar 9-9 en vervolgens denderden de Pekelders direct door naar een voorsprong van 11-9. De tactiek van de coaches had het gewenste effect geleverd.
De periode na de rust, was het spel onrustig en er werden veel overtredingen gemaakt. Beide ploegen wouden alles geven voor de 2 punten. Echter speelde WSS het slimmer uit en kreeg een aantal strafworpen mee voor de meerdere overtredingen op doorgebroken spelers. Vanaf dit moment heeft WSS het niet meer losgelaten en de wedstrijd zonder risico’s uitgespeeld.

De eerste 2 punten in 2019 zijn binnen!
Eindstand:

WSS 1 15 – 13 Olympia 1

Geef een reactie

© Korfbalvereniging WSS, Oude Pekela  |  contactgegevens  |  info@kvwss.nl  |  log in