Verslagen » WSS 2 wint van Olympia 2

Vandaag stond de eerste wedstrijd in het nieuwe jaar op de planning. In 2018 wist WSS met een goede reeks te eindigen en dit willen zij graag in 2019 voortzetten.
Na een goede warming-up was WSS klaar voor de wedstrijd.

In het begin van de wedstrijd was WSS de betere. Er werden meerdere kansen gecreëerd alleen de bal ging niet door de korf. (Dit bleek een voorbode voor de rest van de wedstrijd). Olympia kon aanvallend weinig opbrengen door de constante druk van WSS.
De doelpunten bleven zeer schaars ondanks de vele kansen die WSS kreeg. Toch wist men aan het einde van de eerste helft een klein gaatje te slaan, waardoor er gerust werd met 5 doelpunten verschil in het voordeel van WSS.
Tijdens de bespreking in de rust werd duidelijk. Nog een tandje erbij en blijven geloven in je schoten. Dan gaan de doelpunten vanzelf vallen.

In de tweede helft wist WSS in begin iets makkelijker de korf te vinden. Hierdoor werd de voorsprong naarmate de wedstrijd vorderde rustig uitgebouwd. Toch was het voor WSS zeer lastig om de bal door de mand heen te krijgen. Echter stond de afvang goed, waardoor er soms 4 tot 5 schoten uit één aanval konden komen. Defensief was WSS zeer krachtig en Olympia kon er niet doorheen komen. Toch liet WSS, misschien iets aan de late kant, zien hoe je de bal snel achter elkaar door de korf kon krijgen. In de laatste minuut scoorde WSS namelijk 2x op rij.
Bij een stand van 20-6 floot de arbiter af. De arbiter floot een prima wedstrijd.

Terugkijkend op deze wedstrijd liet WSS weer zien verdedigend zeer sterk te zijn. Echter aanvallend moet het rendement omhoog gezien de aantal kansen die vandaag weer gecreëerd werden.
Wél een compliment waard is het doorzettingsvermogen en het blijven afdrukken van de schoten.

Geef een reactie

© Korfbalvereniging WSS, Oude Pekela  |  contactgegevens  |  info@kvwss.nl  |  log in