Agenda

  • Er staat niets op de kalender.
Bekijk de hele agenda

Recente reacties

Er zijn geen reacties.

Agenda » Zaterdag 16 februari speelt toneelvereniging de Omtrek in de kantine van WSS

zaterdag 16 februari 2019
19:30

‘De kop van Job’.

De voorstelling begint om 20:00 en vanaf 19:30 is de kantine geopend.

Opgave verplicht bij Harma Kuiper(0597-614308)

Denkt u nog even om een prijsje voor de verloting?

Hieronder staat in het kort beschreven waar het toneelstuk over gaat:

De kop van Job:
Het gaat niet zo goed met fabrikant Gradus Wolken. Het is al weer een tijd geleden, maar hij is er nog lang niet over heen dat zijn vrouw is overleden. En zijn zaak is ook nog bijna failliet. Van zijn grootvader, de oprichter van de zaak, hebben ze een borstbeeld gemaakt en de buste staat als eerbetoon nou in de kamer. Niet iedereen is daar over te spreken. Die ouwe had nogal wat streken. Zo zou hij vlak voordat hij kwam te overlijden ,hebben laten doorschemeren dat hij in het huis een schat verborgen heeft. Maar was dat nou een grap of niet! Maar nu de nood aan de man komt, wordt er toch geprobeerd om die zogenaamde schat te vinden. Dat zou voor Gradus heel mooi zijn want dan hoeft hij niet uit geldnood met Truida Hanekam te trouwen. Als huishoudster Dina na het drinken van enkele bessenjenevertjes zo onhandig is om de buste te laten vallen, is Leiden in last. Ze durft het niet tegen Gradus te zeggen. Job, de klusjesman en echtgenoot van Dina moet nu, totdat de buste gelijmd is de kop van grootvader zijn. Zo hoort Job en ziet hij dingen waar hij en de inwonende opa zo hun voordeel mee kunnen doen. De beide deugnieten kunnen zo veel dingen regelen en komen langzaam maar zeker op het spoor van??????. Een heerlijke klucht waar de lachspieren deze avond weer goed in werking worden gezet.

« Bekijk de hele agenda
© Korfbalvereniging WSS, Oude Pekela  |  contactgegevens  |  info@kvwss.nl  |  log in