Verslagenarchief

Alle verslagen

Agenda

  • Er staat niets op de kalender.
Bekijk de hele agenda

Recente reacties

Er zijn geen reacties.

Verslagen » WSS 2 wint van de Parabool 5

De spelers van WSS 2 moesten het op zaterdag, ja ja zaterdag, u leest het goed, afreizen richting de stad om het daar op te gaan nemen tegen de Parabool 5. Tijdens de ALV werd eigenlijk als grap geopperd om te gaan ontbijten bij de Ikea. Hier werd gehoor aangegeven en rond de klok van negen arriveerden de spelers goed gemutst aan in Groningen. Hier werd goed ontbeten om de motor van de inwendige mens goed vol te krijgen, zodat men kon gaan vlammen tegen de Parabool 5.

WSS staat derde op de ranglijst en de Parabool 5 op een vierde plek. De thuiswedstrijd werd vrij eenvoudig gewonnen door de Pekelders. Echter waarschuwde de coach erop dat dit geen makkelijke wedstrijd zou gaan worden. De Parabool 5 komt thuis vaak sterk voor de dag.

In het begin van de wedstrijd begon WSS sterk. Het creëerde meerdere kansen alleen werden deze kansen nog niet benut. Verdedigend stond WSS goed opgesteld waardoor de Parabool 5 moeite had om er doorheen te komen. Naar mate de eerste helft vorderde begon WSS steeds slechter te spelen. Het aanvallende vak had veel moeite om een goede kans te creëren. Vaak naar één aanval raakten zij de bal kwijt. Ook waren er veel plaatsingsfouten aan WSS zijde. Desondanks stond de verdediging van WSS goed opgesteld waardoor ook de Parabool 5 er niet van kon profiteren. Echter wist WSS drie minuten voor tijd nog twee maal de korf te vinden. Hierdoor werd er met één doelpunt verschil in het voordeel van WSS de rust ingegaan.

Tijdens de rust werd alles op een rijtje gezet. Eigen spel gaan spelen, meer energie in de wedstrijd gaan leggen en zorgen dat je scherp aan de tweede helft begint.

De tweede helft begon goed want WSS kreeg vrijwel direct na de rust een vrije bal, die direct verzilverd werd. Hierdoor was het verschil twee en kon men bouwen aan een grotere voorsprong. Aanvallend was het spel van de Pekelders al een stuk beter en zat er meer tempo in de wedstrijd. Hierdoor wist men bij WSS steeds iets verder uit te lopen bij de Parabool. Echter het laatste gedeelte van de wedstrijd begon WSS minder zorgvuldig te spelen dan het eerste gedeelte van de tweede helft. Tijd voor een time-out.
Bewaar de rust en blijf de juiste kansen creëren. Ondanks dat de Parabool steeds dichter weer bij WSS wist te komen, scoorde WSS ook op de juiste momenten. Bij een stand van 13-15 floot de scheidsrechter af.

Na de wedstrijd werd er direct geopperd om maar niet meer te gaan ontbijten bij de Ikea. Of dat nou het probleem was, waardoor de wedstrijd zo moeizaam verliep? Dat weten we niet. Echter het belangrijkste is dat WSS de twee punten hebben meegenomen naar Pekela.
Hierdoor is WSS gelijk gekomen in punten met de nummer 2 OWK en staan de WSS’ers nog maar twee punten achter koploper OKO/Bies 2.

Nu hebben de spelers eerst twee vrije speelweekenden. Zaterdag 9 maart mogen de spelers van 2 aantreden tegen Heerenveen 4 in Oude Pekela.

Geef een reactie

© Korfbalvereniging WSS, Oude Pekela  |  contactgegevens  |  info@kvwss.nl  |  log in