Verslagenarchief

Alle verslagen

Agenda

  • Er staat niets op de kalender.
Bekijk de hele agenda

Recente reacties

Er zijn geen reacties.

Verslagen » WSS 2 verslaat OWK 3

Vandaag was het dan zover. De wedstrijd waar al sinds de overwinning op OKO/Bies naar uitgekeken werd. Helaas werd er vorige week duur puntverlies geleden bij Olympia 2. Het was een off-day voor de spelers, wat resulteerde in een gelijkspel.
De belangen waren vandaag dus groot. Wil WSS de tweede plek veroveren, moest er afgerekend worden met OWK 3. Voor de wedstrijd stonden zij 1 punt voor op WSS. Tijdens de uitwedstrijd wist WSS het OWK het vrij lastig te maken, maar het was toch de thuisploeg die toen de punten in Leek hield.

Na het officiële gedeelte floot de scheidsrechter in voor het begin van de wedstrijd.
Het aanvallende vak wist direct een paar kleine kansen te creëren, maar de bal viel nog niet door de korf. De bal werd onderschept en doorgespeeld naar het aanvallende vak van OWK. Maar die konden de bal ook niet door de korf krijgen. Dit kwam mede door het scherpe verdedigen van WSS. Het was de thuisploeg die het eerste doelpunt maakte. Ook OWK wist de korf te vinden en zo ging het gelijk op. Echter kreeg WSS steeds meer vat op de wedstrijd. Aanvallend werd er met veel tempo gespeeld, de juiste mensen stonden op de juiste plek waardoor er regelmatig geschoten kon worden in één aanval. Ook verdedigend stond men bij WSS scherp. Er werden geen stapfouten gemaakt en OWK had moeite met de pressie die WSS gaf. Hierdoor liep de thuisploeg uit en was het aan de kant van OWK klaar. Time-out!
De coach van WSS gaf aan zeer content te zijn met de wijze waarop WSS stond te spelen. Echter waarschuwde hij ons voor overschatting. Blijf zo doorgaan en ga voor de juiste kansen.
Ook na de time-out was het WSS dat de bovenliggende partij was.
De rust werd ingegaan met een voorsprong van 4 doelpunten voor WSS.

In het begin van de tweede helft begon OWK sterk. Zij probeerden zo snel mogelijk om de achterstand te verkleinen. Dit lukte hen ook en zij maakten direct een doelpunt. De spelers van WSS lieten zich niet van de wijs brengen en scoorden mee. OWK bleef doorgaan en wist aanvallend de korf iets makkelijker te vinden. Hierdoor brachten zij het verschil terug naar 2 in het voordeel van de Pekelders. Maar de WSS’ers straalden rust uit en begonnen aanvallend weer lekker te combineren en af te ronden. Hierdoor werd het verschil weer groter in het voordeel van WSS.
In de laatste paar minuten wist WSS de korf nog een paar keer te vinden.
De goed leidende arbiter floot af bij een stand van 20-13 in het voordeel van WSS.
Terugkijkend op deze wedstrijd kan men trots zijn op het vertoonde spel. WSS heeft laten zien in een grote wedstrijd een ‘grote’ te kunnen zijn. Ook de vele supporters die op deze wedstrijd waren afgekomen, hebben kunnen genieten van een mooie wedstrijd tussen twee goede teams.
Na afloop was de blijdschap groot bij de spelers van WSS. Plek 2 is in bezit van WSS. Volgende week wacht de laatste uitwedstrijd van het seizoen. In Groningen gaat men het opnemen tegen CB 2.
Wanneer WSS deze wedstrijd weet te winnen, maakt men kans op promotie naar de reserve 2e klasse. Echter is dit nog afhankelijk van de andere poules in de reserve 3e klasse. Het 1e moet ook in Groningen spelen, tegen CB 1. Zij moeten de wedstrijd met 4 doelpunten verschil winnen. Doen zij dit, dan promoveren zij naar de tweede klasse. Volgende week zondag wordt dus een belangrijke wedstrijd voor de beide teams van WSS.
Wij zien u graag in Groningen zondag, want zowel WSS 1 en 2 kunnen beide heel veel steun gebruiken van u.

Geef een reactie

© Korfbalvereniging WSS, Oude Pekela  |  contactgegevens  |  info@kvwss.nl  |  log in