Verslagenarchief

Alle verslagen

Agenda

  • Er staat niets op de kalender.
Bekijk de hele agenda

Recente reacties

Er zijn geen reacties.

Verslagen » WSS 2 wint onder zomerse omstandigheden

Vandaag stond de thuiswedstrijd op de planning tussen WSS 2 en ZKC’19 3 uit Zuidwolde. Het weer was fantastisch. De zon scheen volop op het sportpark en het kunstgrasveld stond er keurig bij.
Er werd goed warmgelopen en de spelers van WSS hadden er zin in. Uit werd er vorig jaar helaas verloren en de spelers waren uit op revanche.

De scheidsrechter floot in voor het begin van de wedstrijd. De spelers begonnen scherp en er werden direct kansen gecreëerd. Ook de spelers van ZKC’19 wisten de korf te vinden en mede door ‘slimme’ ballen wisten zij ook de korf te vinden. WSS gooide ondanks de warmte heel veel energie in en dit leverde veel foutieve passes op bij de tegenstander. Door de druk konden de tegenstanders de bal moeilijk bij hun medespelers krijgen. Echter aanvallend creëerde WSS veel kansen, maar de bal ging nog niet door de korf. Er werd goed rondgespeeld en wanneer er een speler vrij kwam te staan, was het schot te gehaast, waardoor de zuiverheid ontbrak. De scheidsrechter floot voor een drinkpauze.
De Pekelders konden even op adem komen. Tijdens de drinkpauze benadrukte de coach dat wij vooral zo door moesten gaan en tijd moesten gaan nemen voor het schot. In het tweede gedeelte van de eerste helft waren de spelers fel en gretig. De bal viel nu wel door de korf en hierdoor liep de thuisploeg uit naar een verschil van vijf doelpunten. RUST.

In de tweede helft was van belang dat er scherp en geconcentreerd begonnen werd. Probeer de fouten in het verdedigen eruit te halen en let op het aanvallende spel van ZKC’19 waren de woorden van de coach in de rust. Ondanks dat ZKC’19 direct uit haar eerste aanval scoorde, was het WSS in de aanval erna die scoorden. Dit was direct het teken dat mocht ZKC’19 nog een Houdini actie willen uitvoeren, de thuisploeg hier niet aan mee ging werken. In de tweede helft liet WSS het krachtsverschil zien. Aanvallend werd er veel geschoten en werden er mooie combinaties opgezet. De bal ging niet altijd door de korf, maar er werd voor iedere bal hard gewerkt. Ook ZKC’19 gaf zich niet zomaar verloren wat fysieke duels opleverde tussen beide teams. WSS wist nog een paar keer de korf te vinden en bij een stand van 22-14 floot de arbiter af.

Er werd vandaag een goede teamprestatie neergezet met goed spel en er werd met/voor elkaar hard gewerkt. Helaas pakte het daarna bij het 1e minder goed uit. Na een mindere eerste kwartier, herpakten de spelers van WSS 1 zich. Een goede tweede helft waar een grote comeback in de maak was, maar er toch net met 1 doelpunt verschil verloren werd. De spelers van WSS 1 hadden zeker meer verdiend op basis van het vertoonde spel!!

Volgende week reist de selectie af naar Drachtstercompagnie. Het tweede neemt het op tegen TFS 2 en het eerste tegen TFS 1.

Geef een reactie

© Korfbalvereniging WSS, Oude Pekela  |  contactgegevens  |  info@kvwss.nl  |  log in